Domač limonin sirup

Morda vas zanima

- Oglas -

Domač limonin sirup je izvrstnega okusa, ki ga enostavno pripravimo iz dišečih limon.

Ta preprost recept prinaša v vaš dom svežino in okus citrusov, ki ju težko najdete v kupljenih sirupih. Z le nekaj osnovnimi sestavinami boste ustvarili aromatičen sirup, ki se odlično poda k vodi, čaju ali koktajlom.

Za pripravo uporabite neškropljene limone, saj se v olupkih citrusov pogosto skrivajo razni pesticidi, ki škodujejo našemu zdravju.

Sestavine za domač limonin sirup

  • 2 kg limon ali limet
  • 4 litri vode
  • 3,5 kg sladkorja
  • 5 vrečk citronke

Postopek

1Zavremo 4 litre vode in jo res dobro ohladimo. Na rezine narežemo vse limone z olupkom vred in jih damo v ohlajeno vodo.

2Seveda limone prej dobro operemo. Limone lahko namočimo v raztopino sode bikarbone in vode ter jih pustimo, da se namakajo 20 minut ali pa operemo v vroči slani vodi.

3Nekateri limone nato olupijo, olupke shranijo in te nato prelijejo s sokom ožetih limon ter pustijo, da olupek izpusti svoje snovi, ki močno prispevajo k okusu. Mi naših limon nismo olupili.

4Rezine limon pustimo v prekuhani ohlajeni vodi 24 ur. Nato se jih lotimo z rokami in res dobro premečkamo, da poči prava vsaka sočna komora.

5Iztisnjeno vsebino precedimo. Postopek po potrebi ponovimo, saj se sami odločimo, ali nas bodo ostanki limoninega mesa v soku motili ali ne. Nekateri uporabijo tudi gazo ali tetra plenico. Za naše potrebe je gosto sito opravilo nalogo dovolj dobro.

6Sedaj v limonin sok dodamo sladkor in citronko. Mešamo, dokler se sladkor in citronka ne raztopita. Pod kuhalnico bomo čutili, kako se gosta zmes hitro topi. Nastal bo sirup.

7Sirup nalijte v čiste steklenice. Seveda je več kot primeren tudi za praznična darila.

Nasvet

Limonin sirup dodajamo k vodi, čaju, koktajlom ali drugim pijačam po okusu. Prav tako ga lahko uporabimo kot sladilo za različne sladice. Ta domač limonin sirup bo dodal osvežujoč okus vašim pijačam ter sladicam.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad