Domač limonin sirup

Morda vas zanima

- Oglas -

Doma narejen sirup iz domačih limon je neprekosljiv v svojem okusu. Domač limonin sirup je nekaj, kar bi moralo biti vedno v shrambi.

Sestavine za domač limonin sirup

  • 2 kg limon ali limet
  • 4 litri vode
  • 3,5 kg sladkorja
  • 5 vrečk citronke

Priprava

1Zavremo 4 litre vode in jo res dobro ohladimo. Na rezine narežemo vse limone z olupkom vred in jih damo v ohlajeno vodo. Seveda limone prej dobro operemo. Limone lahko namočimo v raztopino sode bikarbone in vode ter jih pustimo, da se namakajo 20 minut ali pa operemo v vroči slani vodi. Nekateri limone nato olupijo, olupke shranijo in te nato prelijejo s sokom ožetih limon ter pustijo, da olupek izpusti svoje snovi, ki močno prispevajo k okusu. Mi naših limon nismo olupili.

2Rezine limon pustimo v prekuhani ohlajeni vodi 24 ur. Nato se jih lotimo z rokami in res dobro premečkamo, da poči prava vsaka sočna komora. Iztisnjeno vsebino precedimo. Postopek po potrebi ponovimo, saj se sami odločimo, ali nas bodo ostanki limoninega mesa v soku motili ali ne. Nekateri uporabijo tudi gazo ali tetra plenico. Za naše potrebe je gosto sito opravilo nalogo dovolj dobro.

3Sedaj v limonin sok dodamo sladkor in citronko. Mešamo, dokler se sladkor in citronka ne raztopita. Pod kuhalnico bomo čutili, kako se gosta zmes hitro topi. Nastal bo sirup.

4Sirup nalijte v čiste steklenice. Seveda je več kot primeren tudi za praznična darila.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -