Orehovo mazilo s smiljem

Znam svetuje

Orehovo mazilo s smiljem je odlična izbira za nego suhe, nagubane in razpokane kože. Orehova jedrca vsebujejo veliko maščobnih kislin, ki pomagajo vlažiti in negovati kožo, smilj pa je znan po svojih protivnetnih in protibakterijskih lastnostih. Orehova jedrca so bogata z zdravimi maščobami, beljakovinami, vlakninami, vitaminom E, magnezijem in drugimi hranili.

  1. Maščobe: Orehova jedrca vsebujejo visok delež zdravih maščob, predvsem mononenasičenih in polinenasičenih maščob. Glavne maščobe, ki jih najdemo v orehih, so omega-3 maščobne kisline in alfa-linolenska kislina.
  2. Beljakovine: Orehova jedrca vsebujejo tudi beljakovine, ki so pomembne za rast, obnovo tkiv in druge funkcije v telesu.
  3. Vlaknine: Orehi so dober vir prehranskih vlaknin, ki so pomembne za zdravo prebavo in ohranjanje optimalnega holesterola v krvi.
  4. Vitamini: Orehova jedrca vsebujejo različne vitamine, vključno z vitaminom E, ki deluje kot antioksidant in pomaga zaščititi celice pred poškodbami. Prav tako vsebujejo manjše količine vitamina B6, tiamina (vitamin B1), folne kisline in drugih vitaminov.
  5. Minerali: Orehi so bogati z minerali, kot so magnezij, fosfor, baker, mangan in cink. Ti minerali so pomembni za različne funkcije v telesu, vključno z zdravjem kosti, presnovo energije in delovanjem encimov.

Sestavine za orehovo mazilo s smiljem

  • 1 skodelica orehovih jedrc
  • 1/2 skodelice oljčnega olja
  • 1/4 skodelice smilja
  • 1/4 skodelice čebeljega voska

Postopek

1Začnite z drobljenjem orehovih jedrc v drobtine. To lahko storite s pomočjo kuhinjskega mešalnika ali z valjarjem.

2V majhni kozici segrejte oljčno olje skupaj s smiljem. Segrevajte na zmernem ognju približno 5 minut, da smilje sprosti svoje aromatične lastnosti.

3V drugi kozici segrejte čebelji vosek, da se stopi.

4V posodi za vodno kopel združite stopljeni čebelji vosek in smiljevo olje. Mešajte, dokler se popolnoma ne zmešata.

5Nato v mešanico vlijte orehove drobtine in premešajte, da se vse sestavine dobro združijo.

6Mazilo prelijte v stekleno posodo in pustite, da se popolnoma ohladi.

7Ko se mazilo strdi, ga nanesite na kožo in nežno vmasirajte, dokler se ne vpije. Uporabljajte ga po potrebi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite