Limonini razpokančki

Morda vas zanima

- Oglas -

Te mehke limonine piškote izrazite aromo in okusa lahko postrežemo k popoldanskemu čaju ali jutranji kavici ali pač kadarkoli. Vedno bodo kar izginili, ker se jim nihče ne more upreti.

Sestavine

  • 280 g moke
  • 110 g  sladkorja
  • 100 g mehkega masla
  • 1 jajce
  • 1 neškropljena limona, lupinica in sok
  • 1/4 čajne žličke mletega ingverja
  • 8 g pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • sladkor v prahu za posip
  • kristalni sladkor za posip

Postopek

1V večji skledi z električnim mešalnikom najprej zmešamo zmehčano maslo in sladkor. Med stepanje dodamo še jajce, ingver in naribano limonino lupinico. Pazite, da naribate samo rumeni del.

2Nato dodamo še limonin sok; predvcedimo ga, da nam ne ostajajo koščki limone. Moko presejemo s pecilnim praškom in soljo in jo postopoma vmešamo v testo.

3Gnetemo toliko časa, da dobimo mehko in gladko testo. Pokrijemo s folijo in postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se bo lažje oblikovalo.

4Pečico predgrejemo na 180 stopinj Celzija, pladenj obložimo s peki papirjem.

5Iz ohlajenega testa oblikujemo majhne kroglice: najprej jih povaljamo v kristalnem sladkorju, nato pa še v sladkorju v prahu. Polagamo jih na pekač v razmaku 3-4 centimetre.

6Pečemo 12-13 minut. Preden jih postrežemo, pustimo, da se popolnoma ohladijo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -