Limonini razpokančki so mehki piškoti izrazite arome in okusa, ki jih lahko postrežemo preprosto kadarkoli. Vedno bodo kar izginili, ker se jim nihče ne more upreti.
Sestavine za limonine razpokančke
- 280 g moke
- 110 g sladkorja
- 100 g mehkega masla
- 1 jajce
- 1 neškropljena limona, lupinica in sok
- 1/4 čajne žličke mletega ingverja
- 8 g pecilnega praška
- 1 ščepec soli
- sladkor v prahu za posip
- kristalni sladkor za posip
Postopek
1V večji skledi z električnim mešalnikom najprej zmešamo zmehčano maslo in sladkor. Med stepanje dodamo še jajce, ingver in naribano limonino lupinico. Pazite, da naribate samo rumeni del.
2Nato dodamo še limonin sok; precedimo ga, da nam v njem ne ostajajo koščki limone. Moko presejemo s pecilnim praškom in soljo in jo postopoma vmešamo v testo.
3Gnetemo toliko časa, da dobimo mehko in gladko testo. Pokrijemo s folijo in postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se bo lažje oblikovalo.
4Pečico predgrejemo na 180 stopinj Celzija, pladenj obložimo s peki papirjem.
5Iz ohlajenega testa oblikujemo majhne kroglice: najprej jih povaljamo v kristalnem sladkorju, nato pa še v sladkorju v prahu. Polagamo jih na pekač v razmaku 3-4 centimetre.
6Pečemo 12-13 minut. Preden jih postrežemo, pustimo, da se popolnoma ohladijo.
En nasvet. Ko jih povaljate v sladkor, jih dajte malo na hladno za 15 min. Jaz jih kar ven dam. Lepše razpokajo