Limonini razpokančki

Znam svetuje

Limonini razpokančki so mehki piškoti izrazite arome in okusa, ki jih lahko postrežemo preprosto kadarkoli. Vedno bodo kar izginili, ker se jim nihče ne more upreti.

Sestavine za limonine razpokančke

  • 280 g moke
  • 110 g sladkorja
  • 100 g mehkega masla
  • 1 jajce
  • 1 neškropljena limona, lupinica in sok
  • 1/4 čajne žličke mletega ingverja
  • 8 g pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • sladkor v prahu za posip
  • kristalni sladkor za posip

Postopek

1V večji skledi z električnim mešalnikom najprej zmešamo zmehčano maslo in sladkor. Med stepanje dodamo še jajce, ingver in naribano limonino lupinico. Pazite, da naribate samo rumeni del.

2Nato dodamo še limonin sok; precedimo ga, da nam v njem ne ostajajo koščki limone. Moko presejemo s pecilnim praškom in soljo in jo postopoma vmešamo v testo.

3Gnetemo toliko časa, da dobimo mehko in gladko testo. Pokrijemo s folijo in postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se bo lažje oblikovalo.

4Pečico predgrejemo na 180 stopinj Celzija, pladenj obložimo s peki papirjem.

5Iz ohlajenega testa oblikujemo majhne kroglice: najprej jih povaljamo v kristalnem sladkorju, nato pa še v sladkorju v prahu. Polagamo jih na pekač v razmaku 3-4 centimetre.

6Pečemo 12-13 minut. Preden jih postrežemo, pustimo, da se popolnoma ohladijo.

1 komentar

  1. En nasvet. Ko jih povaljate v sladkor, jih dajte malo na hladno za 15 min. Jaz jih kar ven dam. Lepše razpokajo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite