Kruhov puding

Morda vas zanima

- Oglas -

Še en način, kako porabiti star kruh, je priprava te odlične in poceni sladice za nedeljski zajtrk in razvajanje svojih najdražjih.

Sestavine

  • 8 rezin starega belega kruha
  • 1 l mleka
  • 3 velika jajca
  • 300 g sladkorja
  • 100 g rozin
  • 1 čajna žička cimeta
  • 2 žlički vaniljevega ekstrakta
  • 1/2 čajne žličke muškatnega oreška
  • 3 žlice stopljenega masla

Postopek

1Vsaj dve uri prej rozine namočimo v deciliter vode, ki ji primešamo sok pol limone in žličko vaniljevega ekstrakta. Če pripravljamo sladico za odrasle, pa rozine lahko namočimo v rumu.

2Kruh narežemo na 1,5 cm velike kocke. Bolje je, če imamo star kruh, svežega in narezanega najprej za 10 minut postavimo v pečico, segreto na 100°C.

3Kruhove kocke stresemo v veliko skledo in prelijemo z mlekom. Pustimo približno 20 minut, da kruh vpije vse mleko. Vmes ga nekajkrat malo potlačimo v mleko. Če ostane mleko v skledi, ko je kruh že dodobra namočen, ga odlijemo.

4Pečico segrejemo na 180°C.

5V skledi stepamo jajca s sladkorjem, vaniljo, cimetom in muškatnim oreščkom toliko časa, da se sladkor stopi. Dodamo še namočene rozine in vse skupaj zlijemo k namočenemu kruhu in dobro premešamo

6S stopljenim maslom namažemo pekač velikosti 23×35 cm in vanj vlijemo pripravljeno maso. Pečemo 40-45 minut, dokler ne postane zlato rjave barve. Ponudimo lahko z vaniljevo ali karamelno omako, stepeno sladko smetano ali brez vsega. Najboljša je še topla.

Prejšnji članekGoveji golaž z zelenjavo iz pečice
Naslednji članekLimonina krema
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -