Figove rezine

Morda vas zanima

- Oglas -

Za ta kolač uporabimo sveže fige, ki so nam poleti na dosegu roke. Ta sadež pa lahko tudi zamrznemo in si ga tako privoščimo čez vse leto.

Sestavine

  • 5 večjih ali 6 manjših fig
  • 2 jajci
  • 120 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 125 g masla
  • 200 g čvrstega jogurta
  • limonina lupinica
  • 250 g gladke moke
  • 1/2 pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 1/2 kavne žličke sode bikarbone
  • za vrh noža cimeta v prahu

Postopek

1Maslo segrejte na sobno temperaturo. Ko je mehko, vzemite v roke mešalnik in mu med mešanjem dodajajte sladkor in vaniljev sladkor, obe jajci in limonino lupinico. Na koncu dodajte jogurt.

2Moko skupaj s pecilnim praškom, soljo in sodo bikarbono presejte skozi sito. Zatem vse primešajmo mokri zmesi.

3Vzamite pekač, mi smo pekli v podolgovatem, dober bo tudi tortni. Zmes poravnajte, pečico segrejte na 170 stopinj Celzija.

4Fige razrežite na četrtine. Zložite jih po vrhu biskvita ter jih nežno potisnite vanj. V tem trenutku se lahko odločite in poskusite naslednji dodatek: biskvit posipajte s kristalnim sladkorjem. Ob koncu pečenja vam bo dal hrustljavo skorjico.

5Pečite 45-50 minut na 160/170 °C.

Prejšnji članekFigov zavitek ali štrudel
Naslednji članekMini pogače
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -