Črno beli piškoti

Morda vas zanima

- Oglas -

Piškote iz dveh vrst testa, temnega in svetlega, spečemo na več različnih načinov. Dobri so, pa še popestrijo vsak krožnik.

Sestavine

Svetlo testo

  • 250 g mehke bele moke
  • 1 pecilni prašek
  • 125 g mehkega masla
  • 150 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • ščepec soli
  • 1 jajce
  • 1 beljak
  • 10 ml rumove arome

Temno testo

  • Polovica svetlega testa
  • 15 g kakava v prahu
  • 15 g sladkorja
  • 1 žlico mleka

Postopek

1Moko, skupaj s pecilnim praškom, presejemo v večjo skledo. Dodamo sladkor, vaniljev sladkor, sol, rumovo aromo in jajce. Maslo narežemo na kosmiče in z gnetilnima kavljema ročnega mešalnika pregnetemo vse sestavine.

2Nato z rokami zamesimo gladko testo. Testo razdelimo na dva enaka dela, svetlega postavimo za nekaj časa v hladilnik, da se ne lepi. V drugo polovico pa vgnetemo kakav, sladkor in žlico mleka. Če se lepi, ga prav tako postavimo za nekaj časa v hladilnik.

3Nato iz obeh vrst testa sestavljamo različne vzorce.

4Polžasti vzorec

Svetlo in temno testo razvaljamo na enako velika pravokotnika. Najprej enega tanko namažemo z beljakom, položimo nanj drugega, ga prav tako namažemo z beljakom in oba testa skupaj zvijemo v spiralni vzorec

5Šahovnica

Svetlo (prihranimo ga malo za ovoj) in temno testo razvaljamo na centimeter debeli plošči in ju narežemo na centimeter široke trakove. Trakove namažemo z beljakom in jih izmenično zlagamo v vzorcu šahovnice. Del testa, ki smo ga prihranili, tanko razvaljamo in ovijemo okoli šahovnice.

6Črno beli krogi

Iz temnega testa oblikujemo tri centimetre debel svaljek, svetlo testo pa razvaljamo na pol centimetra debel pravokotnik. Premažemo ga z beljakom  in nanj položimo temen svaljek. Okoli njega zavijemo svetlo testo. Lahko naredimo tudi obratno, svetel svaljek ovijemo s temnim testom.

Vse oblike naših piškotov za nekaj časa postavimo v hladilnik, da jih bomo lažje narezali.

7Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija, pekač obložimo s peki papirjem. Zvitke testa z ostrim nožem narežemo na enako široke ploščice. V primerni razdalji jih polagamo na pekač. Pečemo 12-15 minut, da se svetlo testo rahlo obarva in piškoti omamno zadišijo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -