Cheesecake z malinami

Morda vas zanima

Božanska kombinacija okusov.

Sestavine

Krhko testo

  • 250 g mehke bele moke
  • 125 g zmehčanega masla
  • 80 g sladkorja
  • ščepec soli

Nadev

  • 400 g sira mascarpone
  • 500 g kremnega sira ABC
  • 180 g kisle smetane
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 1 vanilijin sladkor
  • 2 jajci
  • sok 1/2 limone

Preliv

  • 350 g malin
  • 20 g sladkorja
  • 1 žlica Gustina

Priprava

1Iz sestavin za testo s hladnimi rokami zamesimo testo, ga pokrijemo  in damo za pol ure v hladilnik, da se manj lepi. Pečico ogrejemo na 180 °C. Vzamemo okrogli pekač premera 26 cm in po dnu razporedimo testo, oblikujemo približno 2 centimetra visok rob. Dno večkrat prebodemo z vilicami in pečemo približno 20 minut, da se zlato rumeno zapeče.

2Mascarpone, ABC sirček, kislo smetano, sladkor, vanilij sladkor in limonin sok z električnim mešalcem zmešamo v gladko zmes. Na koncu vmešamo še jajci. Maso razporedimo po pečenem testu in pečemo na 180 °C še 40 minut. Ugasnemo pečico, malo odpremo vratca pečice in pustimo še pol ure v pečici. Vzamemo iz pečice in dobro ohladimo, najbolje čez noč.

3Preden postrežemo, prelijemo z vročimi malinami. Očiščene maline  damo v kozico, posujemo z žlico sladkorja, zavremo in odstavimo iz ognja. Odvzamemo 4 žlice soka, vanj gladko vmešamo Gustin, maline damo nazaj na ogenj, vanje med stalnim mešanjem vlivamo Gustin in mešamo toliko časa, da se zgosti.

Prejšnji članekPuranji zrezki v naravni omaki
Naslednji članekBreskova bovla
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -