Sesekljan česen v oljčnem olju

Znam svetuje

Sesekljan česen v oljčnem olju je način shranjevanja zimskega česna. Česen je izredno priljubljena in vsestranska začimba. Doda aromo in ima tudi veliko zdravilnih učinkov.

Pripravimo poljubno količino česna, za katero mislimo, da ga bomo uporabili. Predlagamo, da naredite več zaloge, saj je res uporaben praktično povsod.

Poleg česna pripravimo tudi kozarce, v katere bomo česen shranili. Priporočamo več manjših kozarcev. Količina oljčnega olja je odvisna od količine česna in kozarcev.

Česen olupimo in dobro očistimo, morebitne ranjene dele odstranimo. Postopoma ga zmiksamo oziroma zmeljemo. Če nimamo potrebnih kuhinjskih pripomočkov, ga drobno nasekljamo.

Napolnimo kozarce, a ne do vrha. Pustiti moramo približno dva prsta prostora. V kozarcih česen z žlico malce potlačimo nato pa v sredini naredimo luknjo do dna, kot nekakšen lijak v česnu. V luknjo prilijemo oljčno olje, ki naj prekriva tudi česen na vrhu. S tem namenom smo pustili za dva prsta prostora, da lahko česen zares zalijemo z oljem.

Kozarce dobro zapremo in jih hranimo na hladnem, najbolje v hladilniku, saj tako pripravljen počaka več mesecev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite