Amareti, piškoti iz beljakov

Morda vas zanima

- Oglas -

Vam ostajajo beljaki, pa ne veste kam bi z njimi? Amareti so pravi odgovor za to, saj so pripravljeni iz beljakov in tako okusni.

Sestavine

  • 300 g olupljenih mletih mandljev
  • 5 g olupljenih grenkih mletih mandljev
  • 300 g sladkorja
  • 3 beljaki
  • 100 g sladkorne sipe za posip

Postopek

1V skledi zmešamo mlete mandlje in sladkor.

2Beljake stepemo v čvrst sneg. Da se lažje stepejo, jim dodamo ščepec soli in žličko mrzle vode. Pečico predgrejemo na 160 °C, pekač obložimo s peki papirjem.

3Sneg dobro vmešamo v zmes iz mandljev in sladkorja. Iz mase oblikujemo kroglice orehove velikosti in jih v primerni razdalji polagamo na pekač. V srednji legi pečemo 30 minut oziroma dokler se svetlo rumeno zapečejo – lahko so tudi nekoliko razpokani.

4Še tople posipamo s sladkorno sipo in dobro ohladimo ter jih šele ohlajene ločimo od peki papirja.

5Iz teh sestavin spečete približno 35 kosov.

Prejšnji članekBorovničeva torta brez peke
Naslednji članekSkutina pita
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -