Obložena polenta

Morda vas zanima

- Oglas -

Popečene rezine polente z zelenjavo, lahko postrežemo na pikniku poleg mesa iz žara. Je pa tudi odlična ideja kako porabiti polento, ki nam je ostala od kosila.

Sestavine

  • 1 lonček instant polente
  • 3 lončki vode
  • sol
  • oljčno olje
  • 250 g šampinjonov
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 1 strok česna
  • sveža bazilika in peteršilj
  • sol in poper
  • maslo

Postopek

1Polento skuhamo v vreli soljeni vodi in jo prelijemo v ožjo pravokotno posodico ter pustimo, da se ohladi.

2Hladno polento pretresemo na desko in jo narežemo na centimeter debele rezine. V ponvi z dnom proti prijemanju, segrejemo oljčno olje in na njem popečemo rezine polente z obeh strani.

3Gobe očistimo in narežemo, peteršilj in česen nasekljamo. V ponvi raztopimo košček masla in na njem popražimo gobe, da se zmehčajo. Primešamo peteršilj in česen, še malo popražimo, da česen zadiši in odstavimo.

4Paradižnike operemo in narežemo na četrtine. Malo jih posolimo in na hitro popražimo v ponvi, na raztopljenem maslu. Primešamo nasekljano baziliko, premešamo in odstavimo.

5Popečeno polento zložimo na krožnik, obložimo z obema nadevoma in postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -