Vaniljevi mafini so tisti, katerih okus vam bo še dolgo ostal v ustih.
Sestavine
- 180 g moke
- 1 žličko pecilnega praška
- 150 g surovega masla
- 80 g sladkorja (lahko manj)
- 3 zavitke vanilin sladkorja
- 3 jajca
- 1 žlico naribane limonine lupine
- 60 ml sladke smetane
- 150 g nemastnega jogurta
Postopek
1Pečico segrejemo na 180 °C, če imamo ventilatorsko pa na 160.
2Najprej penasto vmešajmo maslo in sladkor. Med mešanjem postopoma dodajamo jajca in vanilin sladkor. Vmešajmo še limonino lupino, smetano in jogurt ter na koncu še moko s pecilnim praškom.
3V pekač za mafine postavimo papirnate modelčke. Vanje z žlico razdelimo testo. Testo pri peki zelo naraste, tako da modelčke ni treba povsem napolniti.
4Pečemo približno 30 minut.
5Po želji jih lahko potresemo s sladkorjem v prahu ali prelijemo s čokoladno ali kakšno drugo glazuro.