Gorgonzolina omaka

Znam svetuje

Omaka z gorgonzolo, smetano in maslom se odliฤno poda k domaฤim njokom.

Sestavine

  • 80 g gorgonzole
  • 10 g masla
  • 2,5 dl smetane za kuhanje
  • 1,5 dl mleka
  • 3 kosi sira v listiฤih
  • 2 ลพlici kaper v slanici
  • 100 g sveลพe rukole
  • ลกฤepec muลกkatnega oreลกka
  • sol
  • poper

Postopek

1V ponvi raztopimo maslo, prilijemo polovico mleka in postopoma dodajamo sir v listiฤih in gorgonzolo.

2Ko se sir stopi, vlijemo ลกe smetano za kuhanje, pustimo nekaj minut, da se omaka zgosti. Omako zaฤinimo, dodamo poper, muลกkatni oreลกฤek in poskusimo, ฤe je dovolj slano.

3Zalijemo s preostalim mlekom, premeลกamo in kuhamo minutko ali dve, dokler omako ni toliko gosta, kot ลพelimo.

4ฤŒe bomo z omako prelivali testenine, mora biti bolj redka, za njoke skuhamo bolj gosto. Postreลพemo tako, da z omako prelijemo njoke, potresemo s kaprami in sveลพo rukolo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite