Omaka z gorgonzolo, smetano in maslom se odliฤno poda k domaฤim njokom.
Sestavine
- 80 g gorgonzole
- 10 g masla
- 2,5 dl smetane za kuhanje
- 1,5 dl mleka
- 3 kosi sira v listiฤih
- 2 ลพlici kaper v slanici
- 100 g sveลพe rukole
- ลกฤepec muลกkatnega oreลกka
- sol
- poper
Postopek
1V ponvi raztopimo maslo, prilijemo polovico mleka in postopoma dodajamo sir v listiฤih in gorgonzolo.
2Ko se sir stopi, vlijemo ลกe smetano za kuhanje, pustimo nekaj minut, da se omaka zgosti. Omako zaฤinimo, dodamo poper, muลกkatni oreลกฤek in poskusimo, ฤe je dovolj slano.
3Zalijemo s preostalim mlekom, premeลกamo in kuhamo minutko ali dve, dokler omako ni toliko gosta, kot ลพelimo.
4ฤe bomo z omako prelivali testenine, mora biti bolj redka, za njoke skuhamo bolj gosto. Postreลพemo tako, da z omako prelijemo njoke, potresemo s kaprami in sveลพo rukolo.