Cesarski praženec v pečici

Morda vas zanima

Poskusite narediti cesarski praženec ali šmorn v pečici.

Sestavine

  • 6 jajc
  • 10 dag sladkorja
  • 30 dag moke
  • 1/2 l mleka
  • 1 vaniljev sladkor
  • kanček ruma
  • pest rozin
  • 10 dag masla – za pekač

Priprava

1Beljake stepemo v trd sneg s konkretnim ščepcem soli. Rumenjake in sladkor penasto umešamo, dodamo mleko in rum. Presejano moko dodamo nazadnje. V gladko maso narahlo vmešamo še sneg iz beljakov in rozine ter jo zlijemo na razgreto maslo v pekaču.

2Pekač z narezanim maslom za nekaj minut prej damo v ogreto pečico. Cesarski praženec pečemo 15 minut v ogreti pečici na 200 °C. Nato ga z vilicami razkosamo in damo nazaj še za 5 minut.

3Postrežemo s sadnim prelivom, jabolčnim kompotom, sadnim pirejem ali kepico sladoleda.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -