Marmelada iz buč

Morda vas zanima

- Oglas -

Okusna marmelada iz buč, ki ji dodamo pomaranče, limone in nekaj dišav, nas bo navdušila tudi s čudovito oranžno barvo. In če ne veste, se odlično ujame z vsemi vrstami sira.

Sestavine

  • 2 kg buč
  • 1 vaniljev strok
  • 1 cimetova palčka
  • 1 limona – sok
  • 2 neškropljeni pomaranči
  • 500 g sladkorja
  • 1 ščepec soli

Postopek

1Pečico segrejemo na 200°C. Bučo olupimo, očistimo semena in jo narežemo na krhlje. Pekač obložimo s peki papirjem in po njem razporedimo kose buče. Pečemo 30-40 minut, da se zmehča. Vzamemo iz pečice in pustimo, da se malo ohladi. Če se po vrhu preveč peče (rjavi), jo pokrijemo s peki papirjem.

2Medtem eno pomarančo narežemo na tanke krhlje , te pa na čim manjše kose. Limoni in drugi pomaranči iztisnemo sok.

3Pečeno bučo zmečkamo v pire, damo ga v lonec skupaj z limoninim in pomarančnim sokom, dodamo ščepec soli, vaniljo in cimet. Vaniljev strok razpolovimo in postrgamo vsebino – v lonec damo oboje, za bolj intenziven okus.

4Potresemo še s sladkorjem, dobro premešamo in pustimo nekaj časa, da se okusi malo povežejo, lahko tudi čez noč.

5Marmelado kuhamo na zmernem ognju 10-15 minut, da se začne zgoščevati. Ko je marmelada dovolj gosta, še vročo prelijemo v sterilizirane kozarčke, dobro jih zapremo, pokrijemo in pustimo, da se počasi ohlajajo.

Prejšnji članekMlečna rezina
Naslednji članekSkutini muffini z jagodami
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -