Vroča čokolada s slano karamelo

Morda vas zanima

- Oglas -

V mrzlih zimskih večerih nas bo ta čokoladni napitek zagotovo pogrel. Privoščimo si ga ob dobri knjigi ali filmu.

Sestavine

Vroča čokolada

  • 4 dcl mleka
  • 90 g temnih čokoladnih kapljic
  • 30 g mlečnih čokoladnih kapljic
  • 1 vaniljev sladkor
  • ščepec soli
  • malo cimeta
  • 1 žlica ruma (lahko izpustimo)
  • smetana za stepanje (za na vrh)
  • žlička sladkorja

Karamela

Postopek

1Mleko, vaniljev sladkor in rum nalijemo v lonček, primeren za kuhanje in ju malo segrejemo. V mešanico stresemo obe čokoladi, stalno mešamo, da se čokolada enakomerno topi in segrejemo do približno 80°C.

2Na koncu v čokolado vmešamo še ščepec soli in malo cimeta, premešamo in prelijemo v šalčke ali kozarčke. Če nimamo čokoladnih kapljic, lahko uporabimo tablico čokolade, ki jo prej grobo nasekljamo.

3Sladki smetani dodamo malo sladkorja, jo z električno metlico stepemo in damo na vročo čokolado. Karamelo naredimo po receptu, ki ga najdete na naši strani pod zavihkom sladice in z njo prelijemo smetano. Po vrhu potresemo še malo cimeta in postrežemo.

Nasvet

4Tako kot pri karameli bo ščepec soli čokoladi povečal intenzivnost okusa, zato jo le uporabimo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -