Karamelizirane fige v rdečem vinu

Morda vas zanima

- Oglas -

Okusna in aromatična sladica, preprosta za pripravo, med ustvarjanjem se pa v naši kuhinji širijo omamne vonjave, ki se jim ni moč upreti. Sladica, ki jo ponudimo po kosilu in združuje moč fig in kuhanega vina.

Sestavine

  • 8 črnih fig
  • 500 ml rdečega vina
  • 30 ml žganja
  • 120 g sladkorja
  • 30 ml medu
  • 3 nageljnove žbice
  • 1 cimetova palčka

Postopek

1V večji lonec nalijemo vino, žganje, sladkor, med, klinčke in cimet. Lonec pristavimo na ogenj in mešamo, da se sladkor raztopi in vino zavre.

2Medtem fige dobro operemo, odrežemo pecelj in jih po površini križno zarežemo.

3V vrelo vino potopimo fige in jih na zmernem ognju kuhamo 8-9 minut. Kuhane vzamemo iz vina in pustimo, da se ohladijo. Zložimo jih v stekleno skledo.

4Vinsko omako pustimo vreti na nizki temperaturi še toliko časa, da se zgosti, kar traja 10-15 minut. Nato jo precedimo in z njo prelijemo fige.

5Jed ohladimo, pokrijemo in postavimo za nekaj ur v hladilnik. Tam nas počaka tudi dva dni.

Prejšnji članekFigov liker
Naslednji članekGratinirana cvetača
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -