Segedin golaž iz pečice

Morda vas zanima

Zimski čas je čas za jedi iz kislega zelja. Znane so blagodejne lastnosti zelja za naše zdravje, saj vsebuje veliko vitaminov in mineralov, ki nam jih v zimskem času primanjkuje.  

Poleg sarm je segedin ena izmed najbolj priljubljenih jedi iz kislega zelja. Poskusite ga pripraviti v pečici.

Sestavine

  • 800 g svinjine, vratovine in pleča
  • 1 kg kislega zelja
  • 500 g čebule
  • 100 g pancete
  • 1 liter jušne osnove
  • glavica česna
  • 0,5 deci oljčnega olja
  • sol
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1 žlica sladke mlete paprike
  • 1 majhna žlička pekoče paprike
  • poper v zrnu
  • 2 lovorjeva lista
  • nekaj brinovih jagod
  • majaron

Priprava

1Meso narežemo na centimeter velike kocke. V posodi s pokrovom (takšni, ki jo lahko postavimo tudi v pečico) segrejemo oljčno olje in na njem na hitro pocvremo meso, da spremeni barvo.

2Poberemo ga iz posode, shranimo na toplem  in na istem olju popražimo sesekljano čebulo. Čebuli dodamo ščepec soli, vendar ne pretiravajte, da ne bo jed zaradi kislega zelja preslana.

3Ko se čebula razpusti, dodamo v najprej narezano panceto, pocvremo, nato dodamo če česen in ko zadiši, v posodo vrnemo meso, skupaj s tekočino, ki se je nabrala na dnu.

4Dodamo vse začimbe, razen mezge. Premešamo in malo podušimo. Zalijemo z vročo jušno osnovo. Dodamo še zelje, če je prekislo ga nekoliko splahnemo pod vodo. Zelje malo narežemo, dodamo še mezgo, dobro premešamo in pustimo, da zavre.

5Medtem segrejemo pečico na 160 stopinj Celzija.

6Tekočine mora biti dovolj, da je jed pokrita. Posodo pokrijemo in za 20 minut postavimo v segreto pečico. Po 20 minutah posodo odkrijemo in pečemo še pol ure.

Nasvet

7Segedin bo seveda boljši naslednji dan. Postrežemo ga s krompirjem v kosih ali kosom dobrega kruha.

Prejšnji članekDomača suha vegeta
Naslednji članekOrehova rolada
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -