Puranji zrezki nadevani s skuto

Morda vas zanima

Malo bolj fini ” pohančki “.

Sestavine

  • 2 kosa puranjih prsi po 400g
  • 100 g puste pretlačene skute
  • 1 srednje velika čebula
  • 20 g masla
  • 2 rumanjaka
  • šop petršilja
  • sol, poper
  • moka, jajce, drobtine za paniranje
  • olje za cvrenje

Priprava

1Meso skrbno očistimo. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Petršilj operemo in drobno nasekljamo. Skuto gladko zmešamo z rumenjakoma, soljo in poprom. Meso razrežemo na štiri enake velike zrezke in rahlo potolčemo. Čebulo svetlo prepražimo na vročem maslu.

2V skuto vmešamo petršilj in čebulo. Nadev porazdelimo na pripravljene zrezke, tako da robovi ostanejo brez nadeva. Nato zrezke prepognemo in robove rahlo potolčemo. Zrezke paniramo v moki, stepenem jajcu in drobtinah. V dovolj veliki ponvi jih počasi cvremo v vročem olju, nato pa odcedimo na papirnati brisački.

3Kot prilogo ponudimo pečen krompir in mešano solato.

Prejšnji članekKrompirjev golaž z govejim mesom
Naslednji članekJota s kislo repo
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -