Piščančje perutničke iz pečice

Morda vas zanima

- Oglas -

Odlične, v pečici pečene perutničke, ob katerih se vam bodo cedile sline.

Sestavine

  • 12 piščančjih perutničk
  • 1/2 žličke mlete sladke paprike
  • 1/2 žličke česna v prahu
  • 1/2 žličke kurkume
  • 1/4 žličke sode bikarbone ali škroba
  • 2 stroka česna
  • čili v prahu (po okusu)
  • vejica svežega timijana
  • vejica svežega majarona
  • sol in poper
  • 1/2 dcl oljčnega olja

Postopek

1Perutničke dobro operemo in osušimo s papirnato brisačko. Med obema deloma perutničkam lahko s škarjami prerežemo kožo, tako nam med peko ne bodo lezle skupaj.

2Vse suhe začimbe in sodo bikarbono, razen soli, zmešamo v posodici. Perutničke damo v čisto vrečko, dodamo olupljen česen, sveže in suhe začimbe ter oljčno olje. Vrečko zapremo in začimbe dobro vtremo v perutničke. Nato jo zavežemo – pomembno je, da iztisnemo čim več zraka. Damo jih v hladilnik do naslednjega dne.

3Pladenj (izberemo takega, ki nam stoji na vodilih pečice) obložimo z aluminijasto folijo in nanj postavimo rešetko iz pečice. Perutničke vzamemo iz hladilnika, jih solimo in razporedimo po rešetki, tako da se ne prekrivajo.

4Pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 200°C približno 45 minut in jih na polovici časa pečenja obrnemo. Preden jih vzamemo iz pečice, preverimo, če so na najdebelejšem delu pri kosti pečene.

Nasvet

5Ker bomo perutničke pekli na rešetki, bo vsa odvečna maščoba in tekočina odtekala na pladenj, zaradi tega se bodo bolj zapekle, bodo manj mastne in bolj hrustljave. Tudi soda bikarbona ali škrob, ki smo ga dodali v mešanico začimb, bosta poskrbela za večjo hrustljavost.

6Za še več pekočnosti lahko zraven postrežemo še s pikantno omako.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -