Odličen piščanec z okusno omako, ki nas bo spomnila na azijske jedi.
Sestavine
- 1 piščanec
- 2 rezini svežega ingverja
- 1 čajna žlička soli
- 1 žlica sladkorja
- jušna osnova
- 5 žlic sojine omake
- 2 žlici belega vina
- 1/2 čajne žličke jedilnega škroba
- olje
Priprava
1Piščanca očistimo in ga narežemo na 5×2 cm velike koščke (perutničke in stegna pustimo cela). V vročem olju jih cvremo približno 10 minut. V ponev zatem damo sveže olje, prepražimo na njem ingver, dodamo koščke piščanca, sol, sladkor, jušno osnovo, sojino omako in belo vino.
2Na zmernem ognju dušimo približno 15 minut. Preden jed ponudimo, zgostimo omako s škrobom, ki ga damo v 1 dcl vode in ga z vilico dobro mešamo, dokler se ne raztopi.