Goveji zrezki s čemažem

Morda vas zanima

- Oglas -

Čemaž in govedina se prav rada družita v istem loncu, kar boste tudi sami ugotovili.

Sestavine

  • 4 goveji zrezki
  • 2 korenčka
  • 2 pesti svežega čemaža (narezanega na drobno)
  • 4 stroke česna
  • čajna žlica svežega pehtrana (narezanega na drobno)
  • ščepec soli
  • jušno žlico gorčičinih semen
  • čajna žlico koriandovih semen
  • oljčno olje
  • 1/2 dc belega vina (po lastni izbiri) 
  • 200 g kuskusa
  • čajna žlica ghee masla (ali navadnega masla) 

Priprava

1Zrna koriandra in gorčice zmeljemo ali potolčemo. Potolčemo zrezke in v njih vtremo semena.

2V visoko posodo damo olje in popečemo zrezke na srednjem ognju z obeh strani. Ko so popečeni, dodamo toliko vode, da prekrije zrezke za 2 prsta.

3Dodamo cel, olupljen korenček ter sesekljani pehtran, čemaž in česen. Po kakih 40 minutah kuhanja na zmernem ognju dodamo sol in vino. Kuhamo do mehkega. Voda se bo nekoliko pokuhala, a omake bo še vedno dovolj za vse. 

4Kuskus damo v posodo, prelijemo z vrelo vodo (naj prekrije kuskus za kak prst), dodamo ghee in pokrijemo s krožnikom. Počakamo 10 minut.


Nasvet

5Namesto kuskusa lahko skuhate testenine, riž, ajdo … 

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -