Govedina Stroganov

Morda vas zanima

Govedina stroganov je jed francoskega kuharja, ki je pripravil jed za rusko družino Stroganov, po katerem je tudi dobila ime.

Sestavine

  • 300 g pljučne pečenke
  • 300 g  šampinjonov
  • poper
  • sol
  • 1 žlička gorčice
  • 100 ml hladne zelenjavne osnove
  • 200 g jogurta
  • 1 žlica sončnega olja
  • 1 žlica rastlinske masti
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 žlica gladke moke
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 žlica gladke moke
  • vejica kopra
  • 1 velika čebula

Priprava

1Meso narežemo na tanke trakove dolge približno 3 centimetre. Gobe obrišemo z vlažno krpo in jih narežemo na lističe. Premešamo jih z limoninim sokom. Čebulo olupimo in jo na drobno narežemo.

2V veliki ponvi segrejemo pol žlice rastlinske mast in trakove mesa pri visoki temperaturi ter med stalnim mešanjem na hitro opečemo. Vzamemo jih ven in jih držimo na toplem. V ponvi segrejemo še preostalo olje in mast. Gobe in čebulo pražimo pri visoki temperaturi približno dve minuti.

3V zelenjavni osnovi razmešamo žlico gladke moke in primešamo jourt ter kislo smetano. Nato zmes prilijemo h gobam s čebulo in med stalnim mešanjem počasi kuhamo, dokler se omaka ne zgosti. Zmešamo gočico, paradižnikovo mezgo, jogurtovo omako z gobami in tanke trakove mesa ter vse dobro pregrejemo.

4Na koncu jed posolimo poporamo in posipamo z nasekljanim koprom. Skromnejša različica klasične govedine stoganov je manj mesa in več gob.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -