Mongolska govedina

Znam svetuje

Mongolska govedina je enostavna za pripravo in ponuja slastno kombinacijo slanih in sladkih okusov. Začnemo s sočnim govejim mesom, narezanim na tanke trakove, ki se nato marinira v mešanici sojine omake, ostrigove omake, riževega kisa, česna in rjavega sladkorja. Marinada ne samo oplemeniti okus mesa, ampak ga tudi nežno zmehča, kar zagotavlja izjemno sočnost in neustavljivo mehkobo.

Nato govedino popečemo na vročem olju, da se lepo zapeče in dobi hrustljavo skorjo. Dodamo narezano zelenjavo, kot so paprika, čebula in korenje, ki dodajo svežino, barvitost ter ravnovesje k jedi. Končni dotik pa je dodatek svežih zelišč, kot sta koriander ali peteršilj, ki jedu dodajo osvežujočo noto. Mongolska govedina se postreže z dušenim rižem ali rezanci, ki absorbirajo vse okuse in ustvarijo popolno kombinacijo.

Sestavine za mongolsko govedino

  • 500 g govejega mesa (najbolje je uporabiti goveje zrezke)
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 žlici ostrigove omake
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 2 žlici riževega kisa
  • 3 stroke česna, sesekljani
  • 1 čebula, narezana na rezine
  • 2 korenčka, narezana na tanke trakove
  • 1 rdeča paprika, narezana na trakove
  • 4 žlice rastlinskega olja
  • sol po okusu
  • sveže sesekljan peteršilj ali koriander za garniranje

Postopek

1Goveje meso narežite na tanke trakove, nasprotno od vlaken mesa. V majhni posodi zmešajte sojino omako, ostrigovo omako, rjavi sladkor, rižev kis in sesekljan česen, da dobite omako.

2V veliki ponvi ali woku segrejte 2 žlici rastlinskega olja na visoki temperaturi. Dodajte narezano goveje meso v vročo ponev in ga pražite 2-3 minute, dokler meso ne postane rjavo. Odstranite meso iz ponve in ga postavite na krožnik.

3V isti ponvi segrejte preostali 2 žlici rastlinskega olja. Dodajte narezano čebulo, korenček in rdečo papriko v ponev ter pražite 3-4 minute, dokler zelenjava ne postane mehka.

4Vrnite meso v ponev in prelijte z omako, ki ste jo pripravili prej. Dobro premešajte, da se meso in zelenjava enakomerno prepojijo z omako. Kuhajte še 2-3 minute, da se omaka zgosti in meso dokončno skuhano.

5Po potrebi dodajte sol po okusu.

6Postrezite mongolsko govedino na krožniku in jo posujte s sveže sesekljanim peteršiljem ali koriandrom za dodaten okus.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite