Pohana bikova jajca

Znam svetuje

Pohana bikova jajca so kulinarični eksperiment, ki se mu predamo, ko nas mika, da bi poskusili nekaj edinstvenega in izvirnega. Bikova jajca so po vsem svetu priznana kot delikatesa in se lahko pripravijo na več načinov, vendar je ena izmed najbolj priljubljenih različic ravno ta – pohana.

Pripravljanje pohanih bikovih jajc je prava klasika – okusna in hrustljava. Zunanja plast je namreč hrustljava in zlatorjava, v notranjosti pa nas pričaka presenečenje – mehko, kremasto bikovo jajce. Pripravite jih z občutkom, povaljajte v drobtinah, ki jih začinite z izbranimi začimbami, da dodate pravo aromo in okus.

Okus pohanega bikovega jajca je običajno nekoliko masten, zato se jajca lepo priležejo k zelenjavni prilogi ali solati.

Sestavine za pohana bikova jajca

  • 12 bikovih jajc
  • 2 skodelici mleka
  • 1 skodelica koruzne moke
  • 1 skodelica bele moke
  • sol
  • poper po okusu
  • 1 žlička paprike
  • olje za cvrtje

Postopek

1Za začetek bikova jajca nežno očistite in jim odstranite zunanjo kožo. To lahko storite z nožem, vendar bodite previdni, da ne poškodujete mesa.

2Nato bikova jajca narežite na približno 1 cm debele rezine.

3Rezine namočite v mleko in pustite, da se marinirajo vsaj 1 uro. To bo pomagalo, da bo meso mehkejše in bolj okusno.

4Medtem ko se meso marinira, pripravimo mešanico za paniranje. V veliki skledi združite koruzno moko, belo moko, sol, poper in papriko.

5Ko so bikova jajca dovolj marinirana, jih odstranite iz mleka in jih dobro odcedite.

6Vsako rezino bikovih jajc dobro obložite z mešanico za paniranje. Poskrbite, da so dobro prekrite z vseh strani.

7Nato segrejte olje v globoki ponvi na srednje visoki temperaturi. Ko je olje dovolj vroče, dodajte panirane rezine bikovih jajc in jih pecite, dokler niso zlato rjave barve. To bo trajalo približno 3 do 4 minute na vsaki strani.

8Ko so bikova jajca pečena, jih odstranite iz olja in odcedite na papirnatih brisačah.

9Pohane bikove jajca postrezite še vroča.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite