Chili con carne

Morda vas zanima

Za vse ” tazmrznjene”, saj nas chili con carne res pogreje od vznotraj navzven.

Sestavine

  • 600 g mlete govedine
  • 3 žlice olja
  • 3 čebule
  • 5 paradižnikov
  • 3-5 svežih ostrih paprik ali čilijev (ali posušenih feferonov)
  • 4 stroki česna
  • malo goveje osnove za zalivanje
  • žlička jedilnega škroba
  • 300 g rdečega fižola (iz pločevinke)
  • sol
  • poper

Priprava

1Papriko in čili operemo, razpolovimo, očistimo semen in narežemo na tanke trakove. Česen olupimo in narežemo na tanke rezinice. Paradižnik hitro potopimo v vrelo vodo, splaknemo s hladno vodo in olupimo. Čebulo olupimo in narežemo na večje kocke. Meso začinimo s soljo in poprom.

2 V dovolj veliki posodi popečemo meso na vročem olju. Dodamo čebulo in prepražimo, zalijemo z malo goveje osnove. Nato dodamo ostale sestavine (razen fižola).

3Pokrito na blagem ognju do mehkega dušimo, vmes večkrat zalijemo z govejo osnovo. Fižol stresemo na cedilo, splaknemo z hladno vodo in dobro odcedimo. Vse skupaj na koncu dobro povežemo z jedilnim škrobom, ki smo ga zmešali z malo hladne goveje osnove.

4Na koncu primešamo jedi še fižol ter vse skupaj še enkrat zavremo in ponudimo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -