Biskvit brez glutena

Morda vas zanima

- Oglas -

Po tem receptu vam bo biskvit gotovo uspel. Ajda pravzaprav ni žito in zato tudi nima glutena. Več o ajdi preberite na naši spletni strani.

Sestavine

  • 6 jajc
  • 180 g ajdove moke
  • 1/2 pecilnega praška
  • 1 žlička limoninega soka
  • ščepec soli
  • 120 g sladkorja
  • 60 ml olja
  • 60 ml mleka

Postopek

1Rumenjake ločimo od beljakov. Beljakom dodamo 1 žličko limoninega soka in stepemo čvrst sneg. Rumenjake penasto stepamo s sladkorjem, da dobimo kremasto, svetlo rumeno barvo. Dodamo olje, mleko in ajdovo moko, ki smo jo pomešali s pecilnim praškom. Dobro premešamo, najbolje z električnim mešalcem. Beljake narahlo vmešamo v testo.

2Pečico segrejemo na 180°C, pekač premera 23 cm obložimo s peki papirjem. Bodite natančni, da ne bo vogalov in zavihkov, ker se bo to poznalo pri testu. Najlažje bo, če peki papir zmočimo z mokrimi rokami in ga tako rahlo vlažnega poravnamo. Testo vlijemo v pekač in nekajkrat z njim potolčemo po mizi, da se lepo razporedi in ni mehurčkov.

3Pečemo 40 minut. Če se po vrhu preveč peče, pokrijemo s peki papirjem. Naredimo preizkus z zobotrebcem, ga zapičimo v sredino biskvita in potegnemo – če ostane zobotrebec čist, je biskvit pečen. Pečenega obrnemo na leseno desko in počakamo, da se ohladi. Z nitko ga enakomerno prerežemo.

Prejšnji članekBounty torta
Naslednji članekSvež metin in peteršiljev pesto
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -