Juha z lečo in s piščancem

Znam svetuje

Okusna, topla in ustvarjena za mrzle dneve.

Sestavine

  • 400 g piščančjih filejev
  • 1 skodelica rdeče leče
  • 2 korenčka
  • 1/2 čebule
  • 1 večji krompir
  • 1 pest špinače
  • 2 l vode
  • timijan, paprika v prahu, lovorjev list
  • 3 stroki česna
  • peteršilj
  • 1 limona
  • oljčno olje

Postopek

1Piščančja prsa narežemo na manjše koščke, posolimo, popopramo in prepražimo na oljčnem olju. Ko meso spremeni barvo, ga vzamemo iz posode, vanj pa damo narezano čebulo in korenček.

2Ko zadiši, zalijemo z vodo in dodamo še narezan krompir in lečo ter timijan, rdečo papriko, nariban česen in lovorjev list. V posodo vrnemo tudi prepraženega piščanca. Ko juha zavre, jo kuhajte še 15 minut.

3Na koncu dodajte še na roke natrgane liste špinače, peteršilj, ko pa špinača oveni, poskusite juho in ji po potrebi dodajte še sol in poper.

4Ko odstavite juho z ognja, vanjo vlijte limonin sok, premešajte in juha je končana.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite