Pesto iz peteršilja in mete

Znam svetuje

Ko se v pesto povežeta peteršilj in meta, dobimo slastno kombinacijo svežega okusa.

Potrebujemo

  • 15 g svežih metinih lističev
  • 15 g svežega peteršilja
  • 20 g parmezana (lahko tudi sir pekorino ali zbrinc)
  • 70 g pinjol
  • 50 g oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1/2 žličke zeliščne soli

Priprava

1Semena pinjol na suho prepražimo, kar pomeni, da v ponev ob praženju ne dodamo olje. Ko so semena zlato rumena, jih damo na stran in ohladimo ter na grobo zmeljemo. Nato jih v možnarju stremo v pasto.

2Meti in peteršilju osmukamo liste in jih stremo – najbolje ročno v možnarju, seveda pa lahko uporabimo tudi multipraktik.

3Parmezan drobno naribamo in ga dodamo v zmes. Prilijemo še olje in dodamo sol, premešamo in damo v steklen kozarček s pokrovom. Olje mora plavati po vrhu, da se pesto ne izsuši. Na takšen način ga lahko imate v hladilniku do 6 mesecev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite