Pečene paprike s česnom

Znam svetuje

Pečene paprike s česnom so ena izmed najbolj priljubljenih poletnih jedi, saj so enostavne za pripravo, izjemno zdrave in polnega okusa. Najbolje se podajo k mesu z žara, ribam ali pečenemu krompirju, odlične pa so tudi kot samostojen prigrizek s kosom svežega kruha. Z marinado iz oljčnega olja, česna in peteršilja postanejo prava mediteranska poslastica.

Sestavine za pečene paprike s česnom

  • 4 rdeče paprike (lahko uporabite tudi rumene ali zelene)
  • oljčno olje (približno 4–5 žlic)
  • sol
  • peteršilj
  • 2 stroka česna

Postopek

1Paprike operite, razpolovite in odstranite semena. Položite jih na pekač s papirjem za peko. Pecite jih v pečici na visoki temperaturi (220 °C) približno 7 minut na eni in 7 minut na drugi strani. Koža lahko potemni – to je celo zaželeno, saj jo boste pozneje odstranili.

2Ko so paprike pečene, jih pustite nekaj minut, da se ohladijo. Nato odstranite kožo (ni potrebno povsem do konca, le večino) in jih pokrite pustite počivati vsaj 10 minut.

3V manjši skodelici zmešajte oljčno olje, ščepec soli, nasekljan česen in drobno sesekljan peteršilj.

4Pečene paprike položite v večjo skledo, prelijte z marinado in sokom, ki se je izločil med peko. Pokrite jih shranite v hladilnik za nekaj ur, da se okusi povežejo.

5Pečene paprike s česnom postrezite kot prilogo k mesu, ribam, krompirju ali jih uživajte samostojno s svežim kruhom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite