Piščančji ražnjiči

Znam svetuje

Piščančji ražnjiči, pripravljeni po tem receptu, vas bodo pripravili, da poližete še prste. Kosi piščančjega mesa so narezani na majhne koščke, nato pa jih nabodemo na lesene ali kovinske nabodalce ter pečemo, pražimo ali pečemo na žaru. To je okusna in priljubljena jed, ki se pogosto pripravlja na žaru ali v pečici ter je lahko odlična izbira za piknike, zabave ali obroke na prostem.

Sestavine za piščančje ražnjiče

Piščančji ražnjiči

  • 4 do 5 kosov piščančjih prsi
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • olje
  • sol

Za marinado

  • 2 stroka česna
  • 1 čebula
  • 1 žlica zdrobljenega popra
  • 1 lovorjev list
  • 1 do 2 dl olja
  • 3 dl piva
  • 1 žlica mlete paprike

Postopek

1V skledi zmešajte sesekljano čebulo, strt česen, zdrobljen poper, lovorjev list, olje, pivo in mleto papriko. Marinado dobro premešajte.

2Piščančje prsi narežite na enake kose, da se bodo enakomerno spekli. Solite jih po okusu.

3V veliki vrečki za živila ali plastični posodi položite piščančje kose in jih prelijte z marinado. Poskrbite, da bodo kosi enakomerno prekriti z marinado. Pokrijte in pustite, da se piščanec marinira vsaj nekaj ur ali čez noč v hladilniku. Daljše časovno obdobje mariniranja bo omogočilo, da se okusi bolje prepletejo.

4Rdečo in rumeno papriko narežite na kose, ki so primerni za nabodala.

5Na nabodalca izmenično nabodite kose mariniranega piščanca in papriko.

6Piščančje ražnjiče lahko pečete v pečici ali na žaru. Čas peke je odvisen od velikosti kosov in temperature, vendar običajno traja približno 15-20 minut pri peki v pečici pri 200°C ali približno 10-15 minut na žaru. Med peko večkrat obrnite ražnjiče in jih premažite z marinado.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite