Tiramisu rolada

Morda vas zanima

- Oglas -

Tiramisu rolada je naša različica tiramisuja in pripravili smo jo za tiste, ki radi stopate izven okvirjev. Rolada je odlična in enostavna za pripravo.

Sestavine

Biskvit

  • 5 jajc (velikostni razred M)
  • 140 g kristalnega sladkorja
  • 110 g gladke moke
  • 20 g škroba

Krema

  • 230 g sira mascarpone
  • 80 g sladkorja v prahu
  • pol zamaška Baileysa (poljubno)
  • 200 g sladke smetane za stepanje
  • kakav v prahu za posip

Kavna raztopina

  • 80 ml kave (espresso ali turške – turško kavo precedimo skozi gazo)
  • 40 ml mleka
  • 2 vaniljeva sladkorja

Premaz

  • 150 g smetane za stepanje
  • 15 g sladkorja v prahu
  • kakav v prahu za posip

Postopek

Biskvit

1Pečico segrejemo na 180 stopinj. Jajca s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo vsaj 10 minut. Moko premešamo s škrobom in jo presejemo na jajčno maso. Nežno jo vmešamo z lopatko in enakomerno premažemo po običajnem gospodinjskemu pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo 8 minut (pazimo, da testa ne prepečemo!).

2Pečen biskvit z zgornjo stranjo navzdol zvrnemo na kuhinjsko krpo, na katero smo položili še en listi papirja za peko (papir s hrbtne strani odlepimo) in biskvit zvijemo v rolado. Pustimo, da se ohladi.

Kavna raztopina

1V vroči kavi raztopimo sladkor, dolijemo mleko in premešamo.

Krema

1Sladko smetano srednje čvrsto stepemo in damo na hladno.

2Sir mascarpone gladko zmešamo s sladkorjem v prahu in likerjem. Z lopatko nežno primešamo stepeno smetano.

Sestavljanje

1Biskvit nežno odvijemo in ga s pomočjo čopiča navlažimo s kavno raztopino. Posipamo s kakavom v prahu.

2Biskvit enakomerno namažemo s kremo (pustimo 3 cm prostega roba, da krema ne uhaja med zvijanjem) in ponovno posipamo s kakavom v prahu. Rolado s pomočjo spodnjega papirja za peko (ali krpe) zvijemo in jo tesno ovijemo s plastično živilsko folijo. Damo jo za vsaj dve uri v hladilnik, da se krema učvrsti.

Premaz

1Sladko smetano s sladkorjem v prahu čvrsto stepemo – toliko, da lepo obdrži obliko, ne sme pa biti kepasta.

2Rolado odvijemo in postavimo na pladenj (po želji jo še dodatno navlažimo). S pomočjo paletnega noža jo premažemo s stepeno smetano in posipamo s kakavom v prahu.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi