Marinirane bučke na žaru z rožmarinom so slastne, pripravimo pa jih lahko na žaru ali v ponvi. Zlahka jih pripravimo, saj narezane bučke zgolj namočimo v mešanici olja in začimb ter jo v njej pustimo kakšno uro, zatem pa dokončamo na žaru ali v ponvi. Tudi če se namakajo manj časa, bodo popile vsaj nekaj arome začimb in olja.
Sestavine za marinirane bučke na žaru z rožmarinom
- približno 1 kg bučk
- 1 dl oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 2-3 vejice rožmarina ali 5-6 listov
- žajblja
- 1 svež feferon
- 4 čajne žličke jabolčnega kisa
- sol in poper
Postopek
1Bučke operemo in razrežemo.
2Na obeh straneh jih naoljimo in pečemo na srednje segretem čaru približno 5 minut na vsaki strani.
3V tem času pripravimo marinado: v posodi zmešamo preostalo oljčno olje, sol, strt česen, rožmarin ali žajbelj, drobno nasekljan feferon ter jabolčni kis.
4Pečene bučne rezine položimo v skledo in jih prelijemo z marinado.
5Pred serviranjem jih pustimo počivati eno uro, da se okusi prepojijo.