Hitra pizza iz listnatega testa z beluši pravzaprav ni prava pizza, samo videti je tako. Dejansko je tart iz listnatega testa, nadevan z beluši, paradižnikovo omako in mocarelo.
Sestavine za hitro pizzo iz listnatega testa z beluši
- 250 g odmrznjenega listnatega testa
- 300 g gojenih in/ali divjih špargljev
- 250 g paradižnikove omake
- 300 g mocarele
- 50 g sveže naribanega parmezana
- 2 žlički nasekljanega svežega timijana
- 1/2 žličke posušenega origana
- sol
- poper
Postopek
1Pripravimo si ozek in visok lonec s pokrovom. Špargljem, divjim in gojenim, odlomimo trši, spodnji oleseneli del. Šparglje narežemo na približno enako dolžino.
2Gojene šparglje povežemo v zelo rahel snop, pokonci ga postavimo v lonec in nalijemo toliko vode, da jih 1/3 gleda ven. Pokrite kuhamo 3 minute, nato prav tako pokonci v lonec dodamo še divje šparglje.
3Sicer ni nujno, pizza je odlična tudi samo z gojenimi, ampak divji dodajo malo prijetne grenkobe. Pokrite kuhamo še 3 minute.
4Pečico segrejemo na 220°C. Pekač obložimo s peki papirjem. Listnato testo razvaljamo na velikost pekača, rob pustimo malo debelejši.
5V skledici zmešamo paradižnikovo omako in vse začimbe. Z njim premažemo listano testo, rob pustimo nenamazan. Po omaki razporedimo najprej blanširane šparglje, nato pa še narezano mocarelo in potresemo s parmezanom.
6Robove premažemo s stepenim jajcem in pečemo 10-15 minut, da se pica zlato-rjavo zapeče.