Čokoladni mousse

Znam svetuje

Če je dobro pripravljen, je božanskega okusa.

Sestavine

  • 2 beljaka
  • ščepec soli
  • 2 žlici sladkorja
  • 100 g smetane za stepanje
  • 100 g grenke čokolade za glazuro

Priprava

1Beljake s soljo približno pol minute stepamo v peno pri srednji hitrosti ročnega mešalca. Nato počasi dosipamo eno žlico sladkorja in pri največji hitrosti mešalca stepemo v čvrst sneg. Pustimo ga na hladnem mestu.

2Smetano čvrsto stepemo s preostalim sladkorjem in jo tudi pustimo na hladnem. Grenko čokolado za glazuro položimo na deščico in z velikim nožem narežemo na drobne koščke, da se bolje stopi. Čokolado stopimo nad vrelo vodno kopeljo. Za to potrebujemo okroglo skledo, ki se dobro oprijema lonca. Vendar se ne sme dotikati dna, niti roba, temveč mora vanj segati. V loncu naj bo toliko vode, da bo spodnji del sklede tik nad njeno gladino.

3Zdrobljeno čokolado damo v okroglo skledo in jo stopimo nad paro. Skledo s vročo tekočo glazuro postavimo v lonec z mrzlo vodo in jo med mešanjem hladimo. V sneg narahlo primešamo ohlajeno smetano, najbolje v veliki skledi. Vanjo počasi dolivamo ohlajeno tekočo glazuro in vse dobro premešamo.

4Nato maso, ki smo jo dobili, prelijemo v servirne posodice in pustimo vsaj tri ure stati na hladnem mestu. Če želimo dobiti končno maso bele barve, uporabimo namesto grenke belo čokolado in tri liste zmehčane bele želatine, da bo masa kompaktna.

5Ta fina kremna sladica je odličen zaključek svečanega menija za goste.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite