Čokoladni sufle

Morda vas zanima

- Oglas -

Sladica za ljubitelje čokolade, pa tudi za vse ostale, ker je enostavno dobra.

Sestavine

  • 160 g čokolade s 70% deležem kakava
  • 140 g masla
  • 50 g sladkorja
  • 20 g moke
  • 20 g grenkega kakava v prahu
  • 4 jajca

Postopek

1Za pripravo te sladice potrebujemo modelčke za peko sufleja. Čokolado in maslo narežemo na manjše koščke in ju stopimo – v večjem loncu zavremo liter vode, vanj potopimo manjši lonec ali stekleno skledo in na zmerni temperaturi kuhamo toliko časa, da se sestavini popolnoma stopita. Stopljeni dobro premešamo, da dobimo gladko zmes in pustimo, da se ohladi.

2Z električnim mešalnikom jajca penasto vmešamo s sladkorjem in mešamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Moko zmešamo s kakavom v prahu in mešanico dodamo jajcem. Najprej počasi vmešavajte na roke, kasneje še z električnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes. Nato dodamo še stopljeno in ohlajeno čokolado z maslom. Skupaj dobro premešajte z električnim mešalnikom.

3Modelčke za sufle najprej premažemo z maslom in nato še posujemo s kakavom v prahu. To pa zato, da jih boste lahko vzeli iz modelčkov. V modelčke vlijemo čokoladno maso, približno centimeter pod robom, ker nekoliko naraste.

4Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in pečemo na srednji legi od 10-13 minut. Dolžina peke je odvisna od pečice in modelčkov. Pravilno pečen sufle je na sredini mehek oziroma tekoč. Morda vam prvič ne bo uspelo, bo pa zagotovo naslednjič, le ugotoviti morate čas peke, da ostane sufle na sredini tekoč.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad