Ajdovi krapi s skuto

Znam svetuje


Dobrodoลกli v kulinariฤnem kotiฤku, kjer bomo raziskovali okusne dimenzije slovenske kuhinje. Danes vas vabimo, da skupaj odkrijemo ฤarobnost okusov v receptu za ajdove krape s skuto.

Ta tradicionalna slovenska jed, ki je znaฤilna predsvem za gorenjsko, nam prinaลกa neลพno kombinacijo ajdove moke, soฤne skute in pridih tradicije, ki se prenaลกa iz roda v rod.

Pripravljeni ste na kulinariฤno doลพivetje, ki bo zdruลพilo okuse in aromo v slastno harmonijo. Pustite se navdihniti in skupaj ustvarimo okusno zgodbo, ki jo boste ลพeleli deliti s svojimi najdraลพjimi.

Sestavine za ajdove krape s skuto.

Testo

  • 250 g ajdove moke
  • 3 dl vrele vode
  • 150-250 g pลกeniฤne moke
  • sol

Nadev

  • 400 g skute (pomurske v vreฤki, ker je bolj suha)
  • 1 lonฤek kisle smetane
  • 1 jajce
  • 100 g prosene kaลกe
  • sol

Postopek

1Ajdovo moko zalijemo z vrelo vodo, ki smo jo solili. Premeลกamo toliko, da se vsa moka navlaลพi in pustimo da se ohladi.

2Stresemo na pomokano desko in postopoma dodajamo belo moko po obฤutku. Testo bo vedno ostalo malo lepljivo, mora pa se lepo razvaljati. ฤŒe dodamo preveฤ bele moke, da ne bo veฤ lepljivo bo kuhano testo trdo.

3Proseno kaลกo skuhamo v slani vodi, odcedimo in ohladimo ter jo zmeลกamo z ostalimi sestavinami za nadev. Preden dodamo jajca poskusimo, ฤe je nadev dovolj slan. Solimo po okusu.

4Testo razvaljamo in izreลพemo kroge (pribliลพno 12 cm).

5Na polovico izrezanega kroga damo ลพlico nadeva, prepognemo testo in krap dobro zapremo.

6Kuhamo jih v slanem kropu pribliลพno 10 minut.

7Skuhamo 5 ajdovih krapov na osebo, ostale zamrznemo za drugiฤ. Lahko jih jemo same, z ocvirki ali z gobovo omako.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite