Domači špinačni ravioli z rikoto nas spomnijo, kako čudovito je, ko ustvarimo svoje lastne testenine in jih napolnimo s slastnim nadevom. Špinača se odlično razume z rikoto in parmezanom, jajca pa vse lepo povežejo.
Sestavine za špinačne raviole z rikoto
- 225 g sveže špinače
- 200 g moke
- 1 ščepec soli
- 2 jajci
- 1 žlica oljčnega olja
Nadev
- 350 g sveže špinače
- 225 g rikote
- 50 g svežega parmezana
- 2 jajci, rahlo razžvrkljani
- ščepec muškatnega oreščka
- sol
- poper
- sveže nasekljan peteršilj
Postopek
1Za testo: špinačo blanširamo 1 minuto v vreli vodi, jo temeljito odcedimo in na drobno sesekljamo. Moko presejemo v skledo, dodamo špinačo, sol, rahlo razžvrkljana jajca in oljčno olje. Mešamo, da nastane testo, zatem ga gladko ugnetemo na pomokani površini. Zavijemo ga v folijo za živila in damo v hladilnik za 30 minut.
2Za nadev: špinačo temeljito operemo in jo damo v lonec vrele vode. Pokrito dušimo 5 minut, da se sesede. Dobro jo odcedimo in ožamemo. Pustimo, da se ohladi, nato jo drobno sesekljamo. Rikoto gladko zmešamo, dodamo špinačo, parmezan ter polovico jajčne mase in začinimo z muškatnim oreščkom, soljo in poprom.
3Testo razpolovimo in ga razvaljamo na rahlo pomokani površini. Na eno od polovic testa porazdelimo nadev in vmesne dele premažemo s preostalim jajcem. Na to položimo drugo polovico testa in ga med nadevi stisnemo skupaj. Narežemo na kvadrate in položimo na pomokano kuhinjsko krpo. Pustimo počivati 1 uro.
4Raviole damo v osoljeno vrelo vodo in jih kuhamo 5 minut. Z zajemalko jih vzamemo iz vode in jih položimo na papirnate brisačke, da se odcedijo. Potresemo jih s sveže nasekljanim peteršiljem ali jih potresemo s svežim naribanim parmezanom.