Jagnječji kotleti s pirejem in špinačo

Znam svetuje

Jagnječji kotleti s pirejem in špinačo so odlično kosilo, ki se začne s ponvijo, nadaljuje s peko v pečici in konča na mizi. Zanje smo uporabili tudi čemaž, ki pomladi raste okoli nas, namesto čemaža pa vam bodo prav prišli tudi rožmarin, timijan, čili, poper , peteršilj in žajbelj. Jagnečje meso ima rado začimbe.

Sestavine

  • 1000 g jagnječjega hrbta s kostmi
  • sol
  • poper
  • 600 g krompirja
  • 4 stroki česna
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 1 pest čemaža
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 6 žlic masla
  • 600 g špinačnih listov

Postopek

1Jagnječji hrbet solimo in popramo. Olupljeni krompir skuhamo v slani vodi.

2Stroke česna prepražimo na 2 žlicah olja in jih vzamemo iz ponve. Nato meso prepražimo na tem olju. Popečeno meso damo v pekač, dodamo pečen česen in pečemo 15 minut na 180 stopinj. Med peko ga obračajmo z oprijemalko in polivajmo s sokom iz pekača. V sredini naj bi še ostalo rožnato.

3Ko meso vzamemo iz pečice, ga podrgnemo z mešanico sesekljanega čemaža in oljčnega olja ter 10 minut pustimo počivati v foliji.

4Medtem odcedimo kuhani krompir, dodamo 4 žlice masla, začinimo s soljo in pretlačimo.

5Na ponvi prepražimo preostalo maslo, dodamo oprane liste špinače, solimo in podušimo za 10 minut. Kotlete pustimo cele ali pa jih odrežemo vzdolž kosti. Postrežemo, seveda, s krompirjem in špinačo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite