Špageti s pečenimi šparglji in pestom iz čemaža

Znam svetuje

Špageti s pečenimi šparglji in pestom iz čemaža so spomladanska poslastica iz špargljev in čemaža.

Sestavine za špagete s pečenimi šparglji in pestom iz čemaža

  • 1 šopek čemaža
  • 75 g sesekljanih orehov
  • 75 g naribanega parmezana
  • 150 ml oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 500 g špagetov
  • 500 g zelenih špargljev
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 jedilna žlica sveže naribanega parmezana

Postopek

1Za pesto operemo čemaž, odrežemo debele peclje in narežemo na majhne koščke. Orehe v ponvi brez maščobe popečemo do zlato rjave barve.

2Čemaž, popečene orehe in parmezan, stresite v mešalnik in postopoma, med mešanjem, dolivajte olje. Začinite s soljo in poprom.

3Špagete v osoljenem kropu skuhajte al dente.

4Medtem šparglje operemo in jim odrežemo olesenele konce (približno 1/3 špargljev).

5Nato šparglje narežemo na približno 2 cm dolge kose. V ponvi segrejemo 1 žlico olja in na srednjem ognju pražimo koščke špargljev približno 6 minut, da ostanejo še nekoliko hrustljavi. Malo jih posolite.

6Kuhane špagete odcedimo in zmešamo s pestom in koščki špargljev, razporedimo po krožnikih in potresemo z naribanim parmezanom.

Nasvet

Pesto iz čemaža lahko naredimo tudi v večjih količinah v sezoni.

Če ga damo v kozarec z navojnim pokrovom in ga dobro premažemo z oljčnim oljem, ga lahko hranimo v hladilniku več mesecev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite