Ravioli z beluši in gorgonzolo so odlične in hitro pripravljene testenine. Beluši s svojim blagim okusom lepo dopolnijo plemenito sirno plesen in uravnotežijo jed.
Sestavine za raviole z beluši in gorgonzolo
- 450 g zelenih beluševih vršičkov
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
- 225 g gorgonzole
- 175 g sladke smetane za stepanje
- 350 g raviolov ali drugih testenin
Postopek
1Pečico segrejemo na 230 stopinj Celzija. Beluševe vršičke razporedimo po plitvem pekaču, pokapamo jih z oljčnim oljem ter začinimo s soljo in poprom. Beluše nato pečemo v pečici 10 minut, da se rahlo rjavo obarvajo. Pečene shranimo na toplem.
2V skledici zmešamo sir s smetano in mešanico začinimo s soljo in poprom.
3V velikem loncu v rahlo osoljeni vodi skuhamo raviole po navodilih z embalaže. Kuhane odcedimo in damo v večjo, segreto skledo.
4Nanje damo beluše in mešanico s sirom, nato vse skupaj dobro premešamo, da se sir stopi. Pripravljeno jed takoj ponudimo.