Njoki s šparglji in špargljevim pestom

Morda vas zanima

- Oglas -

Kosilo za sladokusce in, seveda, za vse ljubitelje špargljev.

Sestavine

  • 1 kg njokov
  • 400 g špargljev – boljši so divji
  • 80 g sveže naribanega parmezana
  • 2 stroka česna
  • 100 g pinjol ali olupljenih mandljev
  • 100 ml oljčnega olja
  • 1 šopek sveže mete
  • sol in poper

Postopek

1Pripravimo omako, špargljem odlomimo lesene dele in jih povežemo v ohlapen šopek. V večjem loncu zavremo štiri litra vode, krop osolimo in vanj postavimo šopek špargljev tako, da vršički gledajo iz vode. Pokrite kuhamo do mehkega, 4-5 minut. Odcedimo, splaknemo pod hladno vodo in odlomimo vršičke, vršičke prihranimo. Vodo, v kateri so se kuhali šparglji, prihranimo, da bomo v njej skuhali njoke.

2Šparglje brez vršičkov, česen, pinjole, parmezan in polovico olja damo v mikser in zmiksamo v gladko pasto. Poskusimo, dodamo sol in poper po potrebi, dodamo še preostalo olje in še enkrat zmiksamo.

3Zavremo vodo, v kateri so se kuhali šparglji, jo solimo in vanjo stresemo njoke. Ti so kuhani, ko priplavajo na vrh.

4Kuhane zmešamo s pripravljenim pestom, dodamo še vršičke, premešamo, okrasimo s svežo meto in takoj postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -