Pljukanci s šparglji in slanino v kremni omaki

Znam svetuje

Ko se pomlad razcveti, šparglji zavzamejo glavne kulinarične odre. V tem receptu jih združimo z nežno kremno omako, hrustljavo slanino in domačimi pljukanci, ki jih lahko pripravite sami ali uporabite že kupljene. Jedi dodajo bogat okus in prijetno teksturo, ki prepriča prav vsakogar.

Sestavine za pljukance s šparglji in slanino

  • 250 g pljukancev (sveži ali doma narejeni – spodaj najdete recept)
  • 200 g zelenih špargljev
  • 100 g pancete ali dimljene slanine
  • 1 manjša čebula
  • 1 strok česna
  • 100 ml sladke smetane za kuhanje
  • 30 g naribanega parmezana (po želji)
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol
  • sveže mlet poper

Postopek

1Najprej odstranite oleseneli del špargljev in jih narežite na približno 3–4 cm dolge kose.

2V večji ponvi segrejte olivno olje, dodajte drobno sesekljano čebulo in jo pražite do zlato-rumene barve. Nato dodajte narezano panceto ali slanino in jo pražite, da lepo zadiši in postane hrustljava.

3Primešajte narezane šparglje in sesekljan česen. Pražite 5–6 minut, da šparglji ostanejo čvrsti, a so prijetno mehki.

4Zmanjšajte temperaturo in prilijte sladko smetano. Kuhajte 2–3 minute, da se omaka rahlo zgosti. Začinite s soljo in poprom po okusu.

5Medtem v velikem loncu z osoljeno vodo skuhajte pljukance po navodilih (če so sveži, običajno 3–4 minute).

6Kuhane pljukance odcedite in jih vmešajte v ponev z omako. Dobro premešajte, po želji dodajte nariban parmezan.

7Jed postrezite takoj, okrašeno z nekaj svežega parmezana ali kapljico olivnega olja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite