Karbonara s šparglji

Znam svetuje

Če karbonare s šparglji še niste poskusili, jo morate pripraviti čim prej. Obljubimo vam, da boste polizali še krožnike.

Sestavine za karbonaro s šparglji

  • 400 g jajčnih rezancev
  • 300 g divjih špargljev
  • 2 šalotki
  • 200 g pancete
  • 4 jajca
  • 50 g naribanega parmezana
  • sol
  • poper
  • 2 žlici oljčnega olja

Postopek

1Špargljem odlomimo olesenele dele in jih narežemo na 3 cm dolge koščke.

2Šalotki drobno nasekljamo, v večji ponvi segrejemo oljčno olje in jo na njem podušimo. Dodamo na kocke narezano panceto in ko začne spreminjati barvo, dodamo še narezane šparglje. Na zmernem ognju dušimo 12 minut. Odstavimo z ognja.

3Medtem v slanem kropu po navodilih z embalaže skuhamo špagete ali drugo testenino al dente.

4Jajca stepemo s ščepcem soli in parmezanom. Če imate radi poper, ga kar dodajte v jajca.

5Kuhane rezance damo v ponev s panceto in šparglji, po potrebi dodamo malo vode, v kateri so se kuhali, premešamo in dodamo še stepeno jajce s parmezanom. Večkrat dobro premešamo. Če je presuho, dodamo vodo, v kateri so se kuhale testenine.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite