Ko v ustih zaigra sladko-kisla serenada.
Sestavine
- 1 zavitek kupljenega listnatega testa, razvaljanega na peki papir
- 250 g skute
- 3 žlice kisle smetane
- 125 g svežih malin
- 2 jajci
- 25 g masla
- 1,5 žlica krušnih drobtin
- sladkor
- cimet
- sladkor v prahu za posip
Priprava
1Listnato testo odstranimo s peki papirja in ga na pomokani podlagi (jaz uporabljam silikonsko) razvaljamo na željeno debelino. Če imate radi bolj debelo, ga razvaljamo manj in obratno.
2V ponvi raztopimo maslo, dodamo krušne drobtine in jih zlato-rjavo popečemo.
3Vzamemo posodo, v kateri zmešamo skuto, kislo smetano, jajce in sladkor ter cimet po okusu. Mešamo toliko časa, da dobimo homogeno zmes.
4Po razvaljanem testu razporedimo krušne drobtine, dodamo skutino zmes in vse enakomerno razmažemo ter pustimo približno 1 cm roba za lažje zvijanje.
5Po namazanem testu razporedimo maline in jih narahlo s prsti pritisnemo, da se sploščijo in nam omogočijo lepše zavijanje zavitka. Pomagamo si lahko s podlago.
6Zavitek prestavimo v pekač, ki smo ga obdali s peki papirjem in ga premažemo z razžvrkljanim jajcem. Parkrat ga prebodemo s konico noža.
7Pečemo v predogreti pečici pri 180 stopinjah Celzija 60 minut oziroma do zlato-rumene barve.
8Pečen zavitek vzamemo iz pečice in ga pokrijemo s čisto kuhinjsko krpo ter pustimo, da se ohladi. Ohlajeni zavitek nareženo in posujemo s sladkorjem v prahu.