Conchiglioni, polnjeni s šparglji, kuhanim pršutom in sirom

Znam svetuje

Conchiglioni, polnjeni s šparglji, kuhanim pršutom in sirom je obrok, ki zahteva od nas nekoliko več dela in časa. Ampak ko jih poskusiš, veš, da se je splačalo.

Sestavine za conchiglione, polnjene s šparglji, kuhanim pršutom in sirom

  • testenine conchiglioni

Polnilo

  • kuhan pršut
  • nariban sir
  • 1 jajce
  • sol
  • poper
  • šparglji

Preliv

  • 2 dcl sladke smetane
  • 1 dcl vode
  • domača vegeta

Postopek

1Šparglje narežemo na drobne kolute. Za dekoracijo na vrhu pustimo vršičke špargljev cele. Naribamo sir ter narežemo na drobno kuhan pršut. Posolimo, popopramo. Na vse to stremo jajce in dobro premešamo.

2Conchiglione samo za minuto potopimo v vrelo vodo in jih takoj odcedimo. Nadevamo s polnilom.

3Zložimo jih v posodo ter prelijemo s prelivom, ki bo med pečenjem zmehčal testenine.

4V pečici pečemo 25 min na 180°C.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite