Tiramisu z malinami

Morda vas zanima

- Oglas -

Klasično italijansko sladico lahko pripravimo tudi malo drugače, na primer z malinami. Za pripravo potrebujemo Baby piškote, lahko jih kupite, še boljši pa so, če so pripravljeni doma.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 2 žlici limoninega soka
  • 500 g sira mascarpone
  • 300 g sladkorja
  • 400 g Baby piškotov
  • 300 g malin + 200 g za okras
  • ščepec soli

Postopek

1Maline operemo, odstranimo peclje in narežemo na polovice, 200 g lepih sadežev pa pustimo za dekoracijo. Ostalim dodamo eno in pol žlice limoninega soka. V mešalniku jih zmiksamo v gladek pire. Pire precedimo skozi gosto gazo, da odstranimo pečke.

2Četrtino ga prihranimo, ostalega pa damo v kozico, dodamo 150 g sladkorja in zalijemo z dvema decilitroma vode. Na nizki temperaturi vremo 10 minut. Odstavimo z ognja in pustimo, da se sirup ohladi.

3Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjakom dodamo 100 g sladkorja in jih z električnim mešalnikom stepamo nekaj minut, dokler ne spremenijo barve in postanejo nekoliko puhasti.

4Dodamo mascarpone, malinov pire in mešamo toliko časa, da dobimo enotno in gladko kremo.

5V stekleno ali kovinsko skledo damo beljake, ščepec soli, pol žlice limoninega soka in začnemo stepati. Ko se beljaki začnejo peniti, dodamo še 50 g sladkorja. Nadaljujemo s stepanjem, dokler ne dobimo čvrst sneg.

6V sneg nežno vmešamo rumenjakovo kremo – mešamo z lopatico od spodaj navzgor. Pazimo, da se nam sneg ne sesede.

7Pripravimo si pekač, najboljši je manjši, širok toliko, kot so dolgi piškoti.

8Na dnu pekača namažemo tanko plast kreme. Pokrijemo jo s piškoti, ki jih namakamo v malinov sirup. Namočimo jih z obeh strani. Po vrhu zalijemo z nekaj žlicami sirupa. Na vrh damo plast kreme in spet pokrijemo z namočenimi piškoti.

9Tiramisu zaključimo s plastjo kreme in ga postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure. Preden postrežemo, ga okrasimo svežimi malinami.  

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi