Tiramisu

Znam svetuje

Tiramisu je ena bolj znanih in, seveda, odličnih italijanskih sladic. Za pripravo potrebujemo baby piškote, ki jih lahko kupite, a so še boljši, če so pripravljeni doma.

Sestavine za tiramisu

  • 4 jajca
  • 1 žlička limoninega soka
  • 500 g sira mascarpone
  • 300 g sladkorja
  • 400 g baby piškotov
  • 6 dl črne ekspres kave
  • 0,3 dl kavnega likerja

Postopek

1Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjakom dodamo 1 žlico sladkorja in jih z električnim mešalnikom stepamo nekaj minut, dokler ne spremenijo barve in postanejo nekoliko puhasti.

2Dodamo mascarpone in mešamo toliko časa, da dobimo enotno in gladko kremo.

3V stekleno ali kovinsko skledo damo beljake, limonin sok in začnemo stepati. Ko se beljaki začnejo peniti, dodamo 2 žlici sladkorja. Nadaljujemo s stepanjem, dokler ne dobimo čvrstega snega.

4V sneg nežno vmešamo rumenjakovo kremo, mešamo z lopatico od spodaj navzgor. Pazimo, da se nam sneg ne sesede.

5Skuhamo črno kavo, najbolje v kafetjeri, ji dodamo žlico sladkorja in kavni liker ter pustimo, da se ohladi.

6Pripravimo si pekač, v katerem bomo sestavili tiramisu. Najbolje, če je tako širok, kot so dolgi piškoti.

7Na dno pekača namažemo tanko plast kreme. Pokrijemo jo s piškoti, ki jih namakamo v kavo. Namočimo jih z obeh strani. Na vrh damo plast kreme in spet pokrijemo z namočenimi piškoti.

8Tiramisu zaključimo s plastjo kreme in ga za vsaj dve uri postavimo v hladilnik.

9Preden ga postrežemo, ga izdatno potresemo z nesladkanim kakavom v prahu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite