Sočno zdrobovo pecivo

Znam svetuje

Preprosto in hitro narejeno pecivo s skuto, zdrobom in jajci ter z okusom po vanilji in pomaranči.

Sestavine

  • 180 g pšeničnega zdroba
  • 250 g pasirane skute
  • 3 jajca
  • 2 neškropljeni limoni
  • 2 neškropljeni pomaranči
  • 1/2 l mleka
  • 3 dl vode
  • 2 žlički vaniljeve esence
  • 50 g masla
  • ščepec soli
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1V večji lonec nalijemo mleko, vodo, maslo in 50 g sladkorja, vaniljevo esenco, lupino ene pomaranče in lupino ene limone. Lupinici odrežemo z ostrim nožem, brez belega dela. Segrevamo na zmerni temperaturi in mešamo, da se sladkor in maslo popolnoma stopita.

2V mešanico stresemo zdrob, dodamo ščepec soli in ob stalnem mešanju kuhamo nekaj minut, da se zmes zgosti. Lupinici pomaranče in limone odstranimo, zmes pa vlijemo v široko skledo. Pokrijemo s plastično folijo in pustimo, da se ohladi.

3V drugi skledi penasto stepamo jajca s preostankom sladkorja, dokler ne spremeni barve in dobi kremno strukturo. Primešamo lupinici ene limone in ene pomaranče, dodamo še skuto in dobro premešamo.

4Jajčno zmes vlijemo v ohlajen zdrob in z električno metlico mešamo toliko časa, da dobimo gladko testo brez grudic.

5Pečico ogrejemo na 180°C, pekač premera 22 cm dobro namastimo in pomokamo, vanj vlijemo testo. Pečemo 40 – 45 minut, da se zlato-rumeno zapeče. Po končani peki vzamemo pekač iz pečice in ga vsaj eno uro pustimo, da se ohladi. Pecivo vzamemo iz pekača, posujemo z malo sladkorja v prahu in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite