Sladica iz mladosti z različnimi imeni, kot so oblaki, snežni žličniki, šne nokle (schnee nockerln) …
Sestavine za snežne kepe
- 3 jajca
- sladkor po okusu
- 1 liter mleka
- 1 žličko škroba
Postopek
1Jajčne beljake z nekaj sladkorja stepite v čvrst sneg. Zavrite mleko. Iz snega z žlico oblikujte žličnike in jih polagajte v rahlo vrelo mleko. Vsak žličnik kuhajte 1 minuto na eno strani in 1 minuto na drugi strani.
2Kuhane vzemite s penovko iz mleka, jih rahlo odcedite in položite v servirno posodico za puding.
3Jajčne rumenjake z nekaj sladkorja penasto umešajte in dodajte še škrob. Mešanico počasi, med neprestanim mešanjem vlivajte v mleko, v katerem ste kuhali kepe. Mešajte do zgostitve. Zgoščeno omako prelijte preko kep in pustite, da se ohladi.
4Do serviranja naj se hladi v hladilniku. Postrezite hladne.