Snežne kepe

Znam svetuje

Sladica iz mladosti z različnimi imeni, kot so oblaki, snežni žličniki, šne nokle (schnee nockerln) …

Sestavine za snežne kepe

  • 3 jajca
  • sladkor po okusu
  • 1 liter mleka
  • 1 žličko škroba

Postopek

1Jajčne beljake z nekaj sladkorja stepite v čvrst sneg. Zavrite mleko. Iz snega z žlico oblikujte žličnike in jih polagajte v rahlo vrelo mleko. Vsak žličnik kuhajte 1 minuto na eno strani in 1 minuto na drugi strani.

2Kuhane vzemite s penovko iz mleka, jih rahlo odcedite in položite v servirno posodico za puding.

3Jajčne rumenjake z nekaj sladkorja penasto umešajte in dodajte še škrob. Mešanico počasi, med neprestanim mešanjem vlivajte v mleko, v katerem ste kuhali kepe. Mešajte do zgostitve. Zgoščeno omako prelijte preko kep in pustite, da se ohladi.

4Do serviranja naj se hladi v hladilniku. Postrezite hladne.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite